fbpx

Genel Cerrahi

Genel Cerrahi Kliniği

Genel cerrahi ilgi alanının genişliği nedeni ile birçok organ ve sistem hastalıklarının tanı ve tedavisini içerir.

 

Kliniğimizde alanında deneyimli genel cerrahi uzmanlarımız günümüz tıbbının sunduğu her türlü görüntüleme tekniklerini de kullanarak tanılarını koymakta ve Endoskopik-Laporoskopik(Kapalı) cerrahi dahil tüm gerekli genel cerrahi operasyonlarını gerçekleştirmektedirler.

 

Operasyon sonrası hastanın iyileşme süreci de son derece önemli olup ,servis hemşirelerinin yakın izlem ve bakımı ile hastanın bu dönemi hızla atlatıp eski yaşamına mümkün olduğunca çabuk dönmesi için azami gayret gösterilmektedir.

Meme Hastalıkları

Meme Hastalıkları: Bütün meme şikayetleri genel cerrahinin tedavisi altındadır. Meme hastasında muayene sonrası ultrason ve/veya mamografi yapılmakta, tespit edilen hastalığa göre tedavi edilmektedir.

Sindirim Sistemi Hastalıkları (Endoskopik Muayene

Sindirim Sistemi Hastalıkları: (ENDOSKOPİK MUAYENE) Yemek borusundan başlayıp mide, on iki parmak barsağı, ince ve kalın barsak hastalıklarının bir kısmı cerrahinin konusudur. Bu organların gözlenmesi (özafagoskopi, gastroskopi, kolonoskopi) hastanemizde yapılmakta, tespit edilen cerrahi hastalıklar ilaçlarla veya ameliyatla (örn. kanserler) tedavi edilmektedir.

Endoskopik Muayene Nedir.

Endoskopi Nedir ? Endoskopi içi boş lümenli bir organın ucunda soğuk ışık kaynağı ve kamera sistemi olan özel cihazlarla incelenebilmesi işlemine verilen genel addır. İncelenen organın ismine göre gastroskopi, kolonoskopi gibi özel isimler alır. Endoskopi ünitemizde: Gastroskopi, Gastroskopi biyopsi ve polipektomi ,Gastroskopik skleroterapi Kolonoskopi,Kolonoskopik biyopsi ve polipektomi, Kolonoskopik skleroterapi işlemleri uzman kadrolarımızca uygulanabilmektedir.

Gastrik (mide) Balonu (obes hastalarda) mide küçültme ameliyatına hazırlık yada tek başına kilosu uygun hastalar için ameliyata alternatif olarak.

Anüs – Rektum Hastalıkları

Anüs-Rektum Hastalıkları: Hemoroid (basur ve fissür (çatlak) her zaman ameliyat gerektirmeyen hastalıklardır. Muayene sonrası hastalığın durumuna göre ilaç tedavisi veya ameliyatla tedavi yapılmaktadır.

Fıtıklar

Kasıklarda, göbekte, ameliyat kesi yerlerinde ve karın duvarının başka bölgelerinde görülen fıtıklar, hasta ve hastalığın gereklerine göre yama (mesh) koyularak ya da yamasız ameliyat edilmektedir.

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs)

Kıl dönmesi (Pilonidal Sinüs): Bel ile kalçaların birleşim yerindeki bu hastalık, yaranın yerleşimine ve genişliğine göre, açık bırakma yada kapatma yöntemlerinden uygun olanı ile ameliyat edilmektedir.

Yanıklar

Yanıklar: İlk muayenesi Genel Cerrah tarafından yapılan yanık hastaları plastik cerrahi, yoğun bakım uzmanları ve psikiyatristler tarafından ortaklaşa tedavi edilmekte ve gerektiğinde düzeltici ameliyatlar yapılmaktadır.

Karaciğer, Safra Kesesi, Dalak ve Pankreas Hastalıkları

Karaciğer, Safra Kesesi, Dalak ve Pankreas Hastalıkları: Karaciğer kistleri, pankreas iltihapları ve kanserler hem teşhis edilip hem de ameliyatla tedavi edilmektedir. Safra kesesi taşları için laparoskopik (kapalı) ameliyat ilk tercih edilen yöntemdir.

Cilt Altında Muhtelif Kitle ve Şişlikler, (Lenf) Bezeleri

Cilt altında Muhtelif Kitle ve Şişlikler, (Lenf) Bezeleri: Vücudumuzun herhangi bir yerinde çıkan yağ bezleri ve yağ kistleri çıkarılınca tamamen temizlenebilirler. Lenf bezlerine, teşhise yardımcı olmak amacıyla biyopsi yapılmaktadır.

 

Guatr ve Diğer Troid Bezi Hastalıkları

Guatr: Guatr hastasında muayene sonrası tiroid ultrasonu, hormon tahlilleri, sintigrafi, gerekirse iğne biopsileri yapılıp ilaç tedavisi verilmekte veya hasta ameliyat edilmektedir.